Pomiń nawigację
  • Kontakt

Nawożenie sadu » Nawozy mineralne
Sad
  • Co powinien wiedzieć producent owoców
  • Czy warto założyć sad?
  • Formowanie i cięcie drzew
  • Jak chronić drzewa ?
  • Jak posługiwać się programami
  • Jak zapewnić dobrą jakość plonu
  • Leczenie ran na drzewach
  • Nawadnianie sadu
  • Nawożenie sadu
    • Czym żywią się drzewa?
    • Nawozy mineralne
    • Nawozy organiczne
    • Terminy i sposób nawożenia
    • Wielkość dawek nawozów
    • niedobór magnezu
  • O niektórych zmarnowanych wysiłkach sadowników
  • Ochrona roślin
  • Pakowanie owoców
  • Planowanie założenia sadu
  • Podkładki grusz
  • Podkładki jabłoni
  • Podkładki moreli i brzoskwiń
  • Podkładki wiśni i czereśni
  • Przechowywanie owoców
  • Przerzedzanie sadów zbytnio zagęszczonych
  • Przygotowanie owoców do sprzedaży
  • Sposoby utrzymywania gleby w sadzie
  • Szczegółowy opis odmian
  • Szczepienie drzew w sadzie
  • Wstęp
  • Zabezpieczenie pszczół
  • Zakładanie sadu
  • Zapobieganie przedwczesnemu opadaniu jabłek
  • Zbiór owoców

Reklama
windykacja masowa
Praca Wrocław
A A A

Saletra amonowa

Saletra amonowa (zawiera 34% azotu) łatwo rozpuszcza się w wodzie. Połowę azotu zawiera w formie saletrzanej, połowę w formie amonowej. Przy stosowaniu na glebach zasadowych pożądane jest przykrycie nawozu glebą. Część azotu azotanowego może być wymyta w głąb gleby. Skutek nawożenia saletrą jest widoczny po kilkunastu dniach. Ma właściwości zakwaszające glebę.
drukuj
« powrót
Copyright © 2009
CMS by Quick.Cms